Щатът Ню Йорк стана първият в САЩ, който въведе цифров сертификат

...
Щатът Ню Йорк стана първият в САЩ, който въведе цифров сертификат
Коментари Харесай

Ню Йорк въведе здравен сертификат, Европа - на 15 юни

Щатът Ню Йорк стана първият в Съединени американски щати, който вкара дигитален документ за удостоверение на имунизацията против ковид или негативен тест.

„ Стартираме Excelsior Pass, безвъзмездна платформа за компании и физически лица, която може да се употребява за елементарен достъп до надеждни доказателства за имунизация или неотдавна негативен тест за ковид “, съобщи губернаторът Андрю Куомо.

За да получат достъп до „ документа “ под формата на QR код, жителите ще би трябвало да изтеглите приложението. Можете също да разпечатат кода от специфичен уебсайт.

Участието в програмата е непринудено. Жителите на щата към момента ще могат да потвърдят имунизациите или негативните проби за ковид по различен метод.

Белият дом работи с частни компании за въвеждането на „ паспорти за имунизация “ в Съединени американски щати, заяви в това време Washington Post.

С самодейността е ангажирано Министерството на здравеопазването. Предполага се, че документите ще бъдат безвъзмездни, американците ще могат да ги получават в електронен или печатен тип. 

Единният здравен документ в Европейски Съюз ще бъде наличен за жителите на общността от 15 юни. Това разгласи в предаването " Голямото жури " за RTL, Le Figaro и LCI Тиери Бретон, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, който управлява политиката на имунизация в Европейската комисия (ЕК). 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР